Maanantai 19.3

Olen matkalla Suomeen viikoksi vapaalle, samalla pitää sopia komennussopimuksen jatkosta, kun nykyinen loppuu kuun vaihteeseen. Saa nähdä kuinka pitkä pätkä seuraavasta reissusta tulee, onko se viikko vai neljä. Nyt on suora Iento Aqaba - Helsinki ”turisti”-tuubilla. Jalat ei mahdu suoraksi penkkien väliin, penkit ovat asetettu todella ahtaasti lähekkäin toisiaan. Voi v...u, katsotaan minkälaisia kramppeja sitä on Helsingin päässä.

Matkasta selvittiin, kun otti ns. koiranunta palloon ja yritti olla kiinnittämättä huomiota epämukavuuteen. Kone saapui HKI-Vantaa kentän uuteen osaan josta on pitkä matka juna-asemalle. On varsin sokkeloinen kulkureitti läpi terminaalin käytävien, välillä hiukan ihmetytti opasteiden niukkuus tai niiden sijoittelu.

On se vaan hieno homma, että tuli hommattua asunto radan varresta, siis kehäradan. On se vaan helppoa sekä edullista siirtyä kentältä himaan ja päinvastoin, junan kyydissä.

 

Sunnuntai 25.3

Huomenna takaisin komennuspaikalle, samalla lennolla lähtee pp., joka on myös käyttöönottopäällikkö, Pertti. Seisokki on alkanut tänään klo 6:00, saa nähdä millainen hässäkkä on menossa, kun päästään työmaalle. Ajatuksenasi on, että tiistai-aamuna ensimmäinen tehtävä on ottaa urakoitsijan instrumentointiporukka yhteiseen aamu-”hartauteen” ja käydä läpi turvallisuuteen liittyviä asioita. Saa nähdä kuinka ottavat tämän vastaan ja kuinka se on toteutettavissa.

Komennussopimusta ei ole allekirjoitettu vieläkään, eikä vastaesitystäkään ole näkynyt. Saattaa tulla tästä seuraavasta pätkästä lyhyt vierailu. Se on ainakin varmaa, että en ilman sopimusta jatka työskentelyä vieraassa maassa.

 

Maanantai 26.3

Nyt matka Aqabaan sujui paljon sutjakkaammin ja ilman hammasten kiristelyä, kun osasin asennoitua jo lähdössä, että ahdasta tulee olemaan. Onneksi oli käytäväpaikka, niin oli hiukan tilaa jalkoja heilutella.

Aqabassa oli vastassa hiekan ja kostean ilman sekoitus. Aurinko kajastin ”verhon” takaa ja lämmin tuuli hiveli ihoa.

Kämppä on edelleen siinä kunnossa, johon sen omalta osaltani jätin, ei ollut pojat saaneet kiireiltään sitä sotkettua.

Ilta meni seuraavaa työpäivää odotellen ja kuulumisia kuunnellen sekä Filet Mignon merkeissä englantilaisessa bupissa. On se vaan hyvä annos, iso pihvi, kasviksia, perunamuusia ja maukas kastike. Ellei kaupungin paras satsi, niin ainakin top 3 listalla.