Tiistai 9.1.

Matkapäiväaamu. Aamupalaksi tukevaa settiä + kahvi, jotta ei tarvitse turvautua lentoyhtiöiden tarjoomuksiin. Vuosien kokemuksesta jo viisastuneena niihin ei ole paljon luottamista.

Juuri ennen kotoa lähtöä iskee ihmettely päälle, mihin hittoon olen tuupannut kämpin avainkortin. Hetken säntäilyn jälkeen suunistin repulle ja siellähän se juuri siinä paikassa missä pitikin olla, löytyi kortti nätisti työnnettynä Jordania lompakkoon.

Kentälle ja rutiinilla läpi systeemin odottelemaan koneen lähtöä. Ja siellähän se myös Juha olla köllötteli. Oli samana aamuna tullut Kajaanin koneella.

Berliinin Tegel lentokenttä on karu paikka. Tuubista terminaaliin sisään, joka on kuin yksi iso pitkä eteinen, ei juurikaan mitään nähtävää, muutama kahvila ja kauppa. Lähtöselvitystiskit, passitarkastus, turvatarkastus ja portit olivat aina samalla kohtaa mistä noustiin koneeseen.

Matka Helsingistä Aqabaan oli hyvin suoraviivainen ja helppo, ei muuta mainittavaa, kuin se, että lennettiin samalla koneella ja miehistöllä Aqabaa, joka toi meidät Ammaniin. Vieläpä niin, että meidän paikat olivat samat, mutta oli vaihtuneet päittäin.

Ahmad tuli vastaan Aqaban kentälle, hiukan myöhässä. Oli sama iloinen veikkonen kuten aina. Ystävällisesti vei meidät kaupan kautta kämpille.

Kämppä oli siivottu ja kaikki tavarat paikoillaan, joten siitäkään ei saa mitään repäisevää juttua irti.

Ilma Aqabassa illalla jossain 15 asteen paikkeilla. Tähtiä näkyy taivaalla, joten ei ainakaan paksua pilveä ole, olisiko utua. Ammanissa oli kosteampi ja raaempi ilma, mutta onhan se noin 800m korkeammalla sisämaassa.

Iltapala ja pehkuihin.