Perjantai 12.1

On se kiva nukkua hiukan pitempään ja heräillä kun ei ole mihinkään kiire. Oli tulossa nätti päivä, kun jo aamusta aurinko paistoi melko kirkkaalta taivaalta. Sen verran oli ilmassa utua, että Egyptin rannikkoa ei näkynyt joka normaalisti näkyy myös Aqabaan.

Aamupalan jälkeen ihmettelemään mitä seuraavaksi ja sitten muistin, että kirjalliset tehtävät ovat jääneet tekemättä, eli ei kun kone kainaloon ja aurinkoon rustaamaan puuttuvia päiväkirjamerkintöjä. Aurinkorasva oli kyllä paikallaan, olisi nassu kärähtänyt, jos en sitä olisi käyttänyt, kyllä sen verran terävästi aurinko kohteli kalpeanaamaa.

Juha on omien sanojensa mukaa tehnyt elämän muutoksen, lähti jo varhain aamulla lenkille. Lenkiltä takaisin tullessa kehui kiertäneensä yli yhdeksän kilometriä kaupungilla. Nikolas taasen kulutti aikaansa kämpillä pelaten jotain retro videopeliä sekä katsellen elokuvia ja TV-sarjoja. Hannu peuhasi urakoitsijan kanssa noin yhteen asti työmaalla, tämän jälkeen urakoitsija oli häipynyt.

Hannun palatessa töistä takaisin kämpille siirryttiin hänen terassille kuuntelemaan melankolista suomi-iskelmää ja rupattelemaan. Taisi siinä muutama olutkin kostuttaa poskia, paitsi Juhan, kuten totesin, niin hän on tehnyt elämänmuutoksen. Olisikos tuo tullut uskoon? Täytyykin udella tarkemmin mistä on kyse, vai onkohan sittenkin kyse vain siitä, että ennen joulua olleella reissulla oli kulma painoa tullut lisää muutama kilo.

Käytiin Nikolaksen ja Juhan kanssa vielä pimeän tulon jälkeen iltasella kaupungilla terassiravintolassa syömässä kevyet eväät, kebab rullaa, lammas kebabia, grillattua lammasta ja limut. Eväät maksoivat reilut 11 JOD:ia, ei paha. Kuten Nikolas sanoi, nyt on hinta-laatusuhde kohdallaan. Tähän mestaan voi tulla uudelleen, älkää kysykö mikä on paikan nimi, en muista mutta sijainti on tiedossa.

Kämpille lepäämään ja valmistautumaan huomisen päivän työpäivään. Onneksi on sellainen leppoinen päivä, kun suurin osa asiakkaan porukasta on vapaalla, voipi keskittyä muihin asioihin kuin seurustelu-upseeri toimintaan.