Keskiviikko 10.1

Eka työpäivä, perussetti, aamutoimet, alhaalla odottavaan autoon ja kohti työmaata. Saa nähdä mikä on tilanne.

Porttivahdit tutuja tyyppejä ja totuttuun tapaansa yrittävät opetella/muistaa nimiämme. Iloisia veikkoja nämäkin.

Kaikki jotka tapaamme päivän aikana ovat iloisia saapumisestamme. En tiedä onko luonnollista vai sisään rakennettua kohteliaisuutta. Sekä asiakkaan että urakoitsijan E&I managerit toivottivat erityisen lämpimästi tervetulleeksi. Toivottavasti ei ääni muutu kellossa radikaalisti, kun ihan oikeasti aloitetaan asennustyöt E&I:n osalta.

Tehtiin heti kärkeen kierros työmaalla Nikolaksen ja Juhan kanssa. Nikolas on jo ollut viikon työmaalla valvomassa putkiasennuksia, siis tällä haavaa on menossa yhden höyrylinjan asennus, josta osa on nostettuylös putkisillalle ja osa vielä maatasossa putkisillan alla. Työt jatkuvat, kun urakoitsija saa putkikäyriä työmaalle, saa nähdä milloin. Hannun osuudella teräsrakenteet oli jo nousseet ylöspäin ja ensimmäisen tason laiteasennukset olivat esivalmisteluasteella.

Sitten se iski silmiin, uuden sähkötilan rakennustyöt. Jos nyt oikein muistan, niin silloin kun olimme lähdössä lomille Suomeen, valettiin tilan pilarit (6 kpl), eli yli kaksi viikkoa sitten. Siinä ne pilarit törröttivät ankeina ja sen näköisinä, että pitäisikö ne purkaa pois vai mitä onko niistä mihinkään. On kyllä huolestuttava tilanne, eikä paikalla näy ensimmäistäkään rakennusmiestä joka yrittäisi tehdä asialle jotain, saa nähdä kuinka tuo tuosta ratkaistaan. Vaan kun ei kuulu meidän skooppiin, niin jää vain nähtäväksi, miten jatkossa esim. sähköasennusten kanssa päästään eteenpäin.

Ja sitten päivän ”kohokohtaan”, lounas. Asiakas oli antanut loman aikana kenkää edelliselle kanttiinin pitäjälle ja tehnyt uuden sopparin uuden yrittäjän kanssa. Yllätys, yllätys, saatiin tänään ruuaksi riisiä ja kalaa, hei eihän tänään ole tiistai. Siis uusi yrittäjä oli vaihtanut kalapäivän paikkaa, muuten sapuska on aika lailla samaa. Jaa, olihan siihen tuupattu johonkin kohtaan korianteria, ei liikaa mutta tunnistettavasti.

Tänään tehtiin instrumentoinnin osalta ensimmäinen urakoitsijan toimittaman materiaali tarkastus. Kyseessä oli jako- ja kytkentäkotelot, olivat sitä mitä pitikin eli ei huomautettavaa.

Loppupäivä meni tilanteeseen tutustumiseen ja pohtimiseen, miten hitossa me saadaan edes jotain edistymää tähän tilanteeseen.

Iltapäivällä kun oltiin lähdössä pois töistä, kiinnitin huomiota siihen, että auringon lasku on hiukan siirtynyt myöhemmäksi, siis ollaan menossa kohti kevättä ja kesää, jes.

Ilta meni lähinnä ruokatarvikkeiden ja muiden tarpeiden hankinnassa. Kaikki sujui mallikkaasti, paitsi kun oltiin kaupan kassalla, alkoi kaiuttimista sen semmoinen älämölö paikallista matokieltä, että rupesi hiukan ahdistaa. En tiedä oliko syy se, että me oltiin kaupassa vai onko nyt jokin uskonnollinen eritysaika jota pitää korostaa. Jää arvoitukseksi. Niin, palvelusta täällä kaupoissa, kun menee johonkin kauppaan tai puotiin, niin aika nopeasti kysytään, että mistä päin maailmaa sitä valkonaama on kotoisin. Kun ilmoittaa että Finland on kotimaa, niin asenne muuttuu laakista ystävällisemmäksi. Eivät kulma tykkää esim. trumpin jengistä.

Netti näyttäsi toimivan kämpillä jollain siedettävällä nopeudella, ovatkohan saaneet siihen jotain parannusta vai onko tämä vain väliaikaista harhaa. Simmut kiinni ja levolle.

 

Torstai 11.1

Aamulla sama rutiini toistuu totutusti. Paitsi, että tänään matkalla töihin opin jotain uutta. Koiran pitäminen lemmikkinä ei ole sallittua, on uskonnon vastaista, kun koira on kulma saastainen eläin. Koiraa saa pitää ainoastaan niissä tapauksissa, jos sitä käytetään vahtimiseen tai metsästykseen ja se pidetään asumuksen ulkopuolella. Jos joutuu tällaisen saastuneen koiran kanssa tekemisiin, niin täytyy pestä, esim. on koskenut kädellään, käsi seitsemän kertaa, joista kuusi hiekalla ja seitsemännen kerran vedellä. Mitenkähän nämä suhtautuvat tallaiseen tapaukseen, niin kuin kotonani asustava koira tekee säännöllisesti, se tulee ja nuolee koko ”uhrin” naaman. Uskaltaakohan tällaista edes kertoa paikallisille, ja seuraisikohan tästä täydellinen eristys. Pitää olla suu supussa sekä nyökytellä, että onpa jännää. Kissaihmisille tiedoksi, kissa ei ole saastainen eläin, niitä voi pitää lemmikkeinä, kuten myös kaneja, marsuja, kerpiilejä ja mahdollisesti myös rottia.

Huomenna on perjantai ja vapaapäivä, näin ollen urakoitsijakin lähti aikaisemmin pois työmaalta. Joten iltapäivällä oli tosi rauhallista ja sai keskittyä raportti asioihin.

Niin, sitten se lounaaksi, riisiä ja kanaa. Nyt kerkesin hätiin ja sain skipattua korianterin.

Illalla käytiin Nikolaksen kanssa kevyellä illallisella kaupungilla, oli ihan jees satsi kermainen sienikeitto ja lihaisa salaatti. Illalla vielä yhdeksän aikaan 17 astetta lämmintä.

Huomenna lepopäivä.